ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія влаштовує безкоштовний захід для покращення емоційного стану

Анастасія Диняк

|

Львівська філармонія запрошує покращити свій емоційний стан за допомогою класичної музики. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Про це повідомляє Львівський портал.

Львівська національна філармонія започатковує соціальний проєкт лекторій «Відновлення: як класична музика допомагає переживати стрес». Перша лекція на тему музичного супроводу емоційного стану відбудеться вже 3 березня о 18:30 год. у фойє концертного залу Людкевича.

«Наш проєкт покликаний допомагати у віднайденні внутрішнього спокою та комфорту в першу чергу особам, що змушені тимчасово змінити місця проживання, але також і усім тим хто на місцях пристосовується до нових реалій життя», – розповіла львівська піаністка та музикознавиця Марта Кузій.

Творчими враженнями ділитимуться гості проекту – артисти Львівської філармонії, а важливі фахові поради даватимуть співведучі лекторію – психологи-викладачі Українського Католицького Університету, у співпраці із яким відбувається даний лекторій.

Важливою практичною складовою ефективності таких зустрічей є відвідування концертів після лекції – репертуар концертів та теми лекторію між собою будуть максимально узгоджуватися.

Перші лекції стосуватимуться таких тем:

⦁ відображення емоцій: як музичний супровід емоційного стану допомагає глибше пережити певну емоцію –- від болю втрати до очищення.

⦁ музична мова – чи можна її розуміти як людську? Особливості творення звуку, букв/нот, фраз, творів; важливість розпізнавання інтонацій і форм.

⦁ особливості сприйняття музики по відношенню до візуального ряду (музика в фільмах, мультиках, рекламах), нейромаркетинг

⦁ інсайт – натхненні музикою ми можемо творити і жити. Як музика спонукає до креативного мислення і впливає на самих музикантів.

⦁ інтимна сторона музики – сексуальність та уява; якими музичними засобами композитори провокують.

Наступні теми плануються про емоційний музичний інтелект, звукотерапію, редукцію тривожності за допомогою музичного пережиття, особливості акустичних вражень.

Вхід безкоштовний для всіх охочих, але за попередньою реєстрацією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *