ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається зі ще двома захисниками

Ольга Денисяка

|

У п’ятницю, 3 березня, Львів попрощається ще з двома Героями. Роман Гриниха та Юрій Мартиновський захищали Україну від російських загарбників. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Роман Гриниха (16.11.1973-23.02.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №55 міста Львова. Закінчив Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва.

Після завершення навчання проходив військову службу в місті Яворів Львівської області.

У мирний час працював майстром будівельних робіт. Захоплювався своєю професією.

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини. Боровся із російськими окупантами на східному напрямку у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України.

У Романа Гринихи залишилися дружина, дві доньки, двоє братів, племінниці та хрещені діти.

Юрій Мартиновський (04.10.1965-28.02.2023) Народився у Львові у сімʼї військовослужбовця.

Навчався у колишній Середній загальноосвітній школі №16 міста Львова (сьогодні – Загальноосвітня середня школа І-ІІІ ступенів «Лідер»). Здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «слюсар-механік».

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах прикордонників. Протягом тривалого періоду працював автомеханіком у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Автосервіс-Лада», згодом – водієм у Львівському міському комунальному підприємстві «Львівводоканал».

У вільний час захоплювався риболовлею та автомобілями, любив займатися домашніми справами та лагодити техніку.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації вступив до лав Збройних сил України, проходив службу у складі 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

У Юрія Мартиновського залишилися мати, дружина та син.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *