ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський збирав Ставку: про що говорили

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 28 лютого, Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого обговорювали забезпечення військових боєприпасами й технікою та можливі дії ворога найближчим часом. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Керівники різних напрямків фронту доповіли про хід бойових дій у їхніх зонах відповідальності. Зі свого боку Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов розповіли про загальну оперативну ситуацію та про ймовірні дії ворога найближчим часом.

Окремо під час засідання розглянули стан забезпечення війська боєприпасами й технікою, а також перебіг підготовки українських військовослужбовців за кордоном. Зокрема йшлося й потреби Сил оборони щодо чисельності та спеціальностей.

Зазначимо, Ставка Верховного Головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового керівництва, що здійснює під час війни стратегічне управління Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Також вона може вносити зміни й уточнення до структури та організації Збройних Сил, здійснювати планування кампаній і стратегічних операцій, ставити завдання угрупуванням військ, розпоряджатись наявними резервами тощо. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Ставку Верховного Головнокомандувача скликають регулярно, дотепер було понад пів сотні засідань. Про прийняті рішення публічно не повідомляють, оскільки вони стосуються національної безпеки й оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *