ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збудують завод із виробництва мінеральних вод

|

На Львівщині планують збудувати завод із виробництва мінеральних вод. Він складатиметься з 4-х пускових комплексів, очікувана потужність першого – 230 млн пляшок у рік, реалізація – у травні 2024 року. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Сьогодні, 28 лютого, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з представниками групи інвесторів «Карпатські мінеральні води», які й озвучили плани на будівництво нового заводу.

«Карпатські мінеральні води» є національним виробником мінеральних вод і безалкогольних напоїв вже понад 15 років. На підприємстві встановлені сучасні лінії розливу, вся продукція виробляється на повністю автоматизованому обладнанні.

Представники компанії розповіли, що попри воєнні дії, в планах – розширення виробництва та інвестування у новий завод. Спорудити його планують на Львівщині.

По об’єкту вже завершили низку необхідних підготовчих документальних процедур. Будівельні роботи мають розпочати наприкінці весни, а здати перший комплекс – у травні 2024 року.

Завод мінеральної води, площею понад 21 га, складатиметься з 4-х пускових комплексів. Площа першого – 14 тис м2, очікувана потужність – 230 млн пляшок на рік.

«На першому пусковому працюватиме 80 людей. А всього на виробництві буде залучено до 300 працівників. Ми підрахували, що вийдемо на цифру близько 110 млн грн на рік податків в межах нового проєкту. І це тільки по першій черзі з чотирьох», – зазначив засновник групи компаній «Карпатські мінеральні води» Сергій Устенко.

Реалізацію проєкту супроводжує відділ залучення інвестицій департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Проєкт – мобільний, його реалізовуватимуть відповідно до воєнної ситуації та викликів.

Під час зустрічі сторони проговорили деталі проєкту, зокрема екологічну та інфраструктурну складову.

«Ми завжди готові сприяти залученню інвестицій в область, будівництву нових підприємств, які створюватимуть робочі місця. Зараз це по-особливому важливо для економіки області та держави загалом», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Довідково

Компанія «Карпатські мінеральні води» розпочала свою діяльність на ринку мінеральних вод у 1996 році з першим розливом мінеральної природної столової води ТМ «Карпатська Джерельна», і в червні 2002 року була реорганізована в завод з виробництва мінеральної води і безалкогольних напоїв «Карпатські мінеральні води». У 2002 році компанія розпочала виробництво солодких газованих напої в ТМ «Фруктова Джерельна» і ТМ «Соковинка», а в 2016 – енергетичного напою ТМ «Dragon».

Мінеральну воду «Карпатська Джерельна» видобувають з двох артезіанських свердловин на глибині 90 метрів із природного джерела без будь-якого контакту з людиною. Виробництво розташоване безпосередньо біля джерела, і вода зі свердловин надходить на лінії розливу через трубопровід. В процесі розливу вода проходить фільтрацію тільки від механічних домішок і зберігає всі корисні природні мікроелементи. Хімічний склад підземних вод належить до гідрокарбонатно-кальцієвого із мінералізацією 0,3-0,8 г/літр.

Одним із основоположних принципів компанії «Карпатські мінеральні води» є контроль якості продукції на всіх етапах виробництва, що відповідають вимогам міжнародного стандарту ISO 22000.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *