Львову повернуть крадені підвали у зоні ЮНЕСКО

Наталя Дуляба

|

Суд постановив повернути у комунальну власність Львова майже 110 м кв підвальних приміщень, розташованих у будинку у зоні ЮНЕСКО. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Доведено, що фізична особа неправомірно заволоділа комунальною нерухомістю у самому центрі Львова на території світової спадщини ЮНЕСКО.

Правоохоронці не уточняють деталей ні про обвинувачену, ні детальнішого місцярозташування приміщень. Втім за даними слідства, жінка викупила половину квартир у будинку та частину підвальних приміщень.

Після цього вона звернулась до одного із проєктних товариств Львівщини, щоб об’єднати придбані підвали з іншими, які були у комунальній власності, в єдину новоутворену групу нежитлових приміщень.

Таким чином фігурантка хотіла незаконно привласнити майже 110 м кв, які є власністю міста. Вартість цих підвалів оцінюють у 21 млн грн.

Отримавши висновок проєктанта, аферистка звернулась звернулась до державного реєстратора, який неправомірно зареєстрував право приватної власності на підвальні приміщення, які їй фактично не належать.

Виявивши нелегальну схему, прокурори подали до суду. Галицький районний суд м. Львова задоволив їхній позов у повному обсязі і зобов’язав вилучити із приватної власності нерухомість, передати її законному власнику – Львівській міськраді.

P.S. 21 вересня прокуратура Львівської області повідомила, що рішення суду вже виконано: крадені приміщення повернули Львову й зареєстрували відповідне право власності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *