ОСТАННІ НОВИНИ

За добу в районі Бахмута відбулось 60 боєзіткнень

Наталя Дуляба

|

В районі Бахмута на Донеччині продовжуються запеклі бої. Протягом минулої доби тут було 60 боєзіткнень, російські окупанти втратили більше двох сотень військових вбитими і пораненими. Про це 27 лютого в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Говорячи про ситуацію на східному фронті, Сергій Череватий відзначив, що Бахмут залишається епіцентром активних бойових дій. Лише протягом 26 лютого в районі населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське та Північне рашисти здійснили 300 обстрілів із різних видів артилерії й систем залпового вогню.

За добу загалом тут відбулось 60 боєзіткнень, внаслідок яких окупанти втратили 63 військовослужбовців убитими і 141 пораненими.

Жорстокі бої точаться й на півночі від Бахмута, українські військові докладають усіх зусиль, щоб не дати ворогу просуватись уперед.

Активні бойові дії тривають не лише на Бахмутському, а й на на Куп’янсько-Лиманському напрямку, де за добу було знищено 33 російських загарбників.

Як підкреслив Сергій Череватий, завдаючи рашистам значних втрат, Сили оборони України виснажують їх.

«Динаміка боїв на нашій ділянці фронту вже більше семи місяців залишається дуже активною, ворог постійно маневрує військами, замінює в тому числі через те, що в нього значні втрати… Залежно від динаміки бойових дій противник може втрачати за добу і до батальйона вбитими і пораненими (від 400 осіб і більше, – ред.)», – зауважив він.

Нагадаємо, інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже сім місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Втім ЗСУ мужньо тримають оборону і таким чином виснажують ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *