ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка вважає, що РФ, ймовірно, вичерпала запас іранських БПЛА

Ольга Денисяка

|

Міністерство оборони Великої Британії вважає, що Росія, ймовірно, вичерпала запаси іранських дронів, оскільки практично зупинила їхні запуски.  Про це йдеться звіті розвідки Британії.

З 15 лютого не було жодних повідомлень про використання іранських безпілотних літальних апаратів в Україні. До цього ЗСУ заявляли про збиття щонайменше 24 безпілотників Shahed-136 в період з кінця січня до початку лютого. Також десятки «Шахедів» знищили ще на початку року.

«Відсутність розгортання БПЛА, ймовірно, вказує на те, що Росія вичерпала свій поточний запас. Росія, швидше за все, намагатиметься поповнити запаси. Хоча ця зброя не має хорошого досвіду знищення намічених цілей, Росія, ймовірно, розглядає її як корисну приманку, яка може відволікти українську протиповітряну оборону від більш ефективних російських крилатих ракет», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Росія вже використала у війні проти України близько 660 іранських дронів-камікадзе Shahed і  незабаром отримає нову партію безпілотників.

Зазначимо, що перша партія іранських дронів, яку отримала Росія, нараховувала близько 400 ударних дронів. Потім в грудні Росія отримала другу партію із 250 безпілотників.

Додамо, що РФ та Іран мають намір збудувати на території Росії завод, на якому виготовлятимуть вдосконалені ударні безпілотники.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *