ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсоні колаборант випустив в’язнів із колонії

Наталя Дуляба

|

За державну зраду судять українця, який, будучи колаборантом в окупованому росіянами Херсоні, випустив із місцевої колонії в’язнів. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Йдеться про українця, який до вторгнення РФ був начальником одного з відділів держпідприємства «Північна виправна колонія №90» у Херсоні.

Слідство встановило, що під час окупації міста обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом. Він добровільно погодився стати так званим начальником відділу охорони Херсонського слідчого ізолятора у псевдоправоохоронному органі, створеному окупаційною владою, – «Управлінні служби виконання покарань у Херсонській області».

На цій посаді чоловік дав вказівки працівникам СІЗО залишити місце несення служби.

«При цьому за його наказом ключі від камер та службових приміщень було залишено у безпосередньому доступі ув’язнених осіб, що призвело до їхньої масової втечі», – кажуть прокурори.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада). Російського колаборанта затримали, він перебуває під вартою.

Досудове розслідування вже завершене, обвинувальний акт скерували до суду, який і обиратиме покарання зловмиснику. За скоєне йому загрожує від 15 років тюрми до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *