ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували підлітка із Бахмута, якому уламок міни влучив біля серця

Андрій Котенський

|

У центрі «Незламні» лікують 16-річного підлітка із Бахмута, в якого уламок снаряду застряг біля серця. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як стало відомо, Микита постраждав у Бахмуті від обстрілів рашистів ще 31 січня.  Хлопець вийшов з дому набрати води, коли розпочався артобстріл. 3-сантиметровий уламок застряг у грудній клітці хлопця – всього за кілька міліметрів від аорти.

Того дня 2 бахмутівців загинули, 4 постраждали, серед них – Микита. Він отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодження лівої легені.

Каретою швидкої Микиту терміново доправили до Дніпра. Місцевим медикам вдалося стабілізувати стан хлопця.

Далі евакуаційним потягом його доправили до Львова, в Національний реабілітаційний центр «Незламні».

Аби врятувати хлопцеві життя, львівські спеціалісти виконали дві операції.

Спершу малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а пізніше – дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча. Це робила команда дитячих хірургів на чолі з керівником Центру хірургії лікарні святого Миколая Андрієм Дворакевичем і завідувачем відділення хірургії Олександром Калінчуком та хірургинею Ларисою Шевченко.

Наразі життю Микити травми більше не загрожують. Однак попереду у хлопця тривалий процес відновлення. Для цього з ним щоденно по кілька годин працюють фахівці з реабілітації. Сам Микита каже: сподівається, що одужає зовсім скоро. Він мріє про перемогу України та повернення додому.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові створюють Національний центр реабілітації «Незламні» (UNBROKEN). Тут з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези.

Сайт проєкту: Unbroken.

Реквізити для пожертв: Unbroken.donate.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *