ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземці, які боронять Україну, можуть податися на отримання українського громадянства

Андрій Котенський

|

Кожен, хто боронить Україну від російських окупантів, та спрямовує свої зусилля на пошук шляхів вирішення цих проблем, можуть офіційно врегулювання статус проживання на території України та навіть отримання українське громадянство. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі державної міграційної служби України.

До цієї категорії віднесено іноземців та осіб без громадянства, які служать або служили в ЗСУ, Нацгвардії або Державній спецслужбі транспорту.

Міграційна служба нагадує про можливість врегулювання статусу проживання на території України, отримання громадянства України або дозволу на імміграцію. Консультації з цих питань можна отримати за номерами телефонів центрального апарату ДМС: +38 (044) 365-03-83, +38 (044) 365-32-42.

Усі матеріали, які стосуються врегулювання правового статусу, необхідно подавати в форматі електронного звернення на адресу електронної пошти [email protected].

Електронне звернення має містити: підпис заявника, прізвище, ім’я, по батькові заявника, адресу проживання, електронну адресу заявника.

До електронного звернення разом із заявою просимо долучати відскановані копії наявних документів, які мають значення для розгляду ДМС відповідного питання. В темі електронного листа при надсиланні звернення необхідно зазначати: «Увага! Іноземець-військовослужбовець».

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, 27 лютого 2022 року Володимир Зеленський закликав усіх небайдужих громадян іноземних держав приєднатися до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, щоб повернути безпеки у Європу та світ.

Відтак 1 березня Зеленський підписав указ про запровадження тимчасового безвізового режиму для іноземців, які бажають вступити до Міжнародного легіону оборони України з 1 березня 2022 року.

А вже 5 березня пресслужба президента України повідомила про створення сайту fightforua.org для іноземців, які бажають допомогти Україні захистити свободу та територіальну цілісність, відбивши вторгнення російської армії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *