ОСТАННІ НОВИНИ

РФ обстрілює Херсон: 6 загиблих

Ольга Денисяка

|

У вівторок, 21 лютого, російські війська знову обстрілюють Херсон. Снаряди влучили у зупинку громадського транспорту, ринок, дитсадок та лікарню. Внаслідок обстрілів цивільної інфраструктури є загиблі та поранені. Про це повідомляє Львівський портал.

«Херсон під обстрілом. Імовірно “Град”. Вже близько 20 вибухів», – повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Facebook.

В офісі генпрокурора повідомили, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 21 лютого 2022 року збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл житлових масивів міста Херсона. Ворожі снаряди влучили у зупинку громадського транспорту. Внаслідок цього двоє людей загинули на місці, інші двоє – дорогою до лікарні. Також від обстрілу у власній оселі загинула літня жінка.

Наразі відомо про щонайменше 15 поранених. Остаточна кількість потерпілих уточнюється.


Пошкоджено будинки та автомобілі. Проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора. Обстріли міста тривають.

Водночас в оперативному командуванні «Південь» заявили, що в Херсоні ворог вдарив по житлових кварталах, об’єктах критичної інфраструктури, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках. Декілька будинків отримали суттєві пошкодження, в багатоквартирних – внаслідок прямого влучання палає кілька квартир. 

«Обстріляно місцевий ринок і зупинку громадського транспорту. Просто серед вулиці, у власних домівках та на робочих місцях мирні мешканці Херсону отримували поранення і вмирали. На даний момент відомо про 6 загиблих і 12 поранених. Дані уточнюються», – йдеться в повідомленні.

Згодом на обстріли Херсона відреагував президент України Володимир Зеленський і опублікував фото з місця подій.

«Російська армія масовано обстрілює Херсон. Вчергове нещадно вбиває мирне населення. Є влучання в автопарк, житлові масиви, багатоповерхівку, зупинку громадського транспорту. Внаслідок цих терористичних ударів, на жаль, є постраждалі та загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних. Світ не вправі ні на хвилину забувати, що російська жорстокість та агресія не мають меж. Держава-терорист відповідатиме за всі свої нелюдські злочини проти нашого народу і України», – заявив Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс Генпрокурора, Оперативне командування Південь, Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *