ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з Героями Владиславом Ткаченком та Владиславом Белечинським

Андрій Котенський

|

У середу, 22 лютого, Львів попрощається ще з двома Героями – Владиславом Ткаченком та Владиславом Белечинським, які загинули захищаючи Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічні довідки Героїв

Владислав Ткаченко (06.10.1977 – 02.02.2023). Уродженець Харкова.

Навчався у Харківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №62. Закінчив Харківський національний університет радіоелектроніки (тоді – Інститут).

Протягом останніх 8-ми років працював у театрі дітей і тварин «Фельдман Екопарк». Брав участь у виставах і як артист, і як працівник сцени.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації переїхав до Львова. У квітні вступив до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України. Боровся із державою-терористом на території Харківської та Донецької областей.

У Владислава Ткаченка залишилася мама.

Владислав Белечинський (03.09.2002 – 16.02.2023). Уродженець селища міського типу Миколаївка Одеської області.

Навчався у Миколаївській гімназії з початковою школою Одеської області. Після закінчення 9-го класу разом із родиною переїхав до Львова, де здобував освіту у Вищому професійному училищі №20.

У мирний час працював у будівельній сфері, згодом займався пожежною безпекою. Також працював на атракціоні віртуальної реальності. Був винятково життєрадісною та товариською людиною.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем пішов на війну. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на східному напрямку у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України.

У Владислава Белечинського залишилися батьки, брат та сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *