ОСТАННІ НОВИНИ

В українця на Chrysler’і виявили сумки, напаковані 3,3 млн грн

Наталя Дуляба

|

57-річний українець із Закарпаття намагався потайки перевезти через кордон сумку, у якій було більше 3 млн грн готівки. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Випадок стався ввечері 17 лютого у пункті пропуску «Тиса», куди з Угорщини прибув 57-річний українець на автомобілі Chrysler. Під час перевірки з’ясувалось, що закарпатець намагався нелегально ввезти 3,3 млн грн. Вся ця сума була купюрами по 200 грн.

При в’їзді у пункт пропуску чоловік обрав для контролю «зелений коридор», тож начебто не мав речей та предметів, які потребують декларування. Однак правоохоронці виявили значну суму готівки у кількох сумках водія.

Також частина грошей була схована у порожнини салону та в багажному відділенні.

Наразі в українця вилучили 2,9 млн грн у встановленому законодавством порядку. Наразі встановлюються всі обставини справи.

Зазначимо, що без оподаткування в Україну фізичні особи можуть ввозити суму, еквівалентну 10 тисячам євро. Більші суми потрібно обов’язково вказувати у митній декларації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *