ОСТАННІ НОВИНИ

Сильний вітер пошкодив лінії електропередач на Львівщині: хто без світла

Наталя Дуляба

|

Сильні вітри на Львівщині пошкодили лінії електропередач, через що у суботу, 18 лютого, більше 100 населених пунктів залишились без світла. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі «Львівобленерго».

Так, станом на 12:00 год. на Львівщині знеструмлені 67 населених пунктів повністю і 37 частково різних районах:

  • Центральному РЕМ (Пустомитівська, Перемишлянська, Жидачівська частини);
  • Західному РЕМ (Городоцька, Жовківська, Яворівська, Мостиська частини);
  • Східному РЕМ (Золочівська частина);
  • Карпатському РЕМ (Турківська частина);
  • Південному РЕМ (Сколівська частина).

Енергетики пояснюють: через сильні вітри гілки дерев, що ростуть за межами охоронних зон ліній, все одно потрапляють на проводи і пошкоджують мережі. Через це частина мешканців Львівської області залишилась без світла.

Однак аварійні бригади вже працюють над відновленням електропостачання. До роботи залучили 94 працівників і 33 одиниці техніки.

Нагадаємо, 18 лютого «Укренерго» не встановлював для Львівщини лімітів споживання, тому у Львові та області не застосовують графіки планових знеструмлень.

Вже фактично цілий тиждень в енергосистемі України більше немає дефіциту потужностей, тому у Львові та області перестали вимикати світло.

Востаннє тимчасові знеструмлення подекуди на Львівщині були ще в суботу, 11 лютого. Відтак це вже сьомий день поспіль в області має пройти зі світлом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *