ОСТАННІ НОВИНИ

ВООЗ передала Україні понад пів сотні автобусів для вакцинації

Анастасія Диняк

|

15 лютого представники ВООЗ передали українським медикам 59 автобусів, щоб допомогти зміцнити масштабну вакцинацію по всій країні під час війни. Львівщина отримає три з них. Про це повідомляє Львівський портал.

Так, автобуси будуть укомплектовані мобільними виїзними командами та їздитимуть усіма областями України, для вакцинування проти інфекційних захворювань, зокрема Covid-19, кору та дифтерії.

«Останній рік війни суттєво вплинув на охоплення щепленнями, і ці автобуси допоможуть забезпечити те, щоб Україна продовжувала свій шлях до забезпечення ВПО та найбільш уразливих груп населення більш легким доступом до вакцин проти хвороб, які можуть виявитися смертельними», – зазначив представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Зазначимо, з 35 мільйонів доз вакцин проти Covid-19, поставлених в Україну з початку пандемії, лише 4 мільйони (11%) доз були введені після 24 лютого 2022 року.

Подаровані автобуси МОЗ розподілить між усіма обласними центрами контролю та профілактики хвороб. Львівщина отримає три автобуси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *