ОСТАННІ НОВИНИ

Через ракетну атаку рашистів на Львів перенесено прощання із чотирма Героям

Андрій Котенський

|

У зв’язку із затяжною повітряною тривогою, яка розпочалась10 лютого о 8:30 і триває досі, прощання з чотирма загиблими Героями сьогодні відбудеться о 14:00. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий у Львові працює протиповітряна оборона, лунають вибухи.

«У Львові чути вибухи. Працює ППО», – повідомив Андрій Садовий.

Відтак чин похорону Андрія Копичина,  Андрія Филипчука, Дениса Яковлєва та Сергія Золотарьова розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. На 14:30 перенесено міську церемонію прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка

41-річний львів’янин Сергій Золотарьов (22.12.1980 – 03.12.2022)  навчався у СЗШ №77 з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Закінчив Професійно-технічне училище №53, після чого проходив військову службу у Криму.

Захоплювався автомобілями та рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Виконував бойові завдання на східному та південному напрямках.

У Сергія Золотарьова залишилися дружина, троє синів, батьки і сестра.

Львів’янин Андрій Копичин (10.06.1967 – 02.02.2023) навчався у ліцеї №51 імені Івана Франка. У 1985 році закінчив Львівське вище професійне політехнічне училище. Здобув вищу освіту у Львівській політехніці за напрямком «Інженерна механіка».

У мирний час працював на заводі «Автонавантажувач», на підприємствах «Комфорт-Сервіс» і «ЕФЕ Бетон».

Із перших днів повномасштабної війни вступив до лав 103 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

В Андрія Копичина залишилися мама, дружина, син і донька.

Андрій Филипчук «Сірий» (25.09.1989 – 02.02.2023) народився у селі Хишевичі Львівської області в родині відомого археолога Михайла Филипчука.

Навчався в Коропузькій загальноосвітній школі. Закінчив історичний факультет ЛНУ імені Івана Франка. Протягом 2011-2014 років навчався в аспірантурі Львівського університету за спеціальністю «археологія».

У 2015 році став заступником директора з наукової роботи Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». Археолог, історик, гід-екскурсовод по Львову та Пліснеську. Керівник Пліснеської археологічної експедиції (2016-2021 роки), член Спілки археологів України та ГО «Підгірці-Шолом».

Автор понад 150 наукових та науково-популярних праць і монографій. Цікавився археологією та ранньою історією слов’ян, старожитностями Пліснеського археологічного комплексу. Активно досліджував та популяризував середньовічну історико-культурну спадщину України.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ пішов боронити державу у лавах 103 окремої бригади Сил територіальної оборони. На фронті опанував професії бойового медика та навідника СПГ-9 «Спис». Виконував бойові завдання у найгарячіших точках Луганщини та Донеччини.

В Андрія Филипчука залишилися дружина, маленький син та сестра.

Денис Яковлєв (09.08.1984 – 01.02.2023) був уродженцем Горлівки Донецької області. Навчався в Ізюмському професійному аграрному ліцеї. У 2016 році переїхав до Львова.

Проживаючи на Донеччині, займався фермерським господарством. Захоплювався футболом та творчістю Леонардо да Вінчі.

Активно підтримував Революцію Гідності, воював у зоні АТО у складі батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького. Брав участь у боях за Дебальцеве, Станицю Луганську та на Світлодарській дузі.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії боровся із державою-терористом у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У Дениса Яковлєва залишилися дівчина, син та донька.

Як відомо Під час повітряної тривоги у п’ятницю, 10 лютого, на території Львівщини спрацювала протиповітряна оборона. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *