ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили кістковий імплант дитині, яка перестала чути на одне вушко

Ольга Денисяка

|

З імплантом слух має повністю відновитися. Це друга така операція в лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання, яку медики виконали без допомоги колег із-за кордону. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Пацієнтка – Софійка з села Роздільне Самбірського району. Сім років її вроджена вада не проявлялася жодним чином – допоки дівчинка не захворіла на отит. Після запального процесу у вусі, мама Софійки помітила, що донька недочуває, тому звернулась за допомогою до спеціалістів.

Після діагностики лікарі виявили в дитини нейросенсорну правобічну втрату слуху. Висновок спеціалістів був таким, що повернути дитині здатність повноцінно чути – можна. Але для цього потрібно вживити кістковий імплант.

Спершу встановлювати апарат батьки планували за кордоном. Та щойно дізналися про змогу зробити це у Львові, в лікарні святого Миколая, приїхали сюди.

«Зазвичай звук надходить до мозку людини через зовнішнє, середнє та внутрішнє вухо. Звідти слуховий нерв передає електричні імпульси в мозок. Після встановлення імпланту звукові вібрації надходитимуть до скроневої кістки, а звідти – у внутрішнє вухо й до мозку», – зазначають у Першому медичному об’єднанні.

Медики очікують, що слух у Софійки повністю відновиться. Перше підключення до звукового процесора буде за місяць після операції.

Додамо, що однобічна втрата слуху – поширена вада серед дітей. На кожну тисячу пологів припадає народження одного такого малюка. І протягом перших двох-трьох років життя ще троє-четверо діток втрачають слух частково. Однобічну глухуватість батькам помітити складно, адже тоді слухову функцію бере на себе інше вухо. Саме тому дуже важливо періодично обстежувати діток у сурдолога чи лора.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *