ОСТАННІ НОВИНИ

Споживання електроенергії зростає, – «Укренерго»

Анастасія Диняк

|

Через зниження температури зростає споживання електроенергії. Водночас дещо зросло і виробництво. Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

Так, дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години. Наразі в Одесі та області застосували аварійні відключення.

«Після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії. Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Продовжується імпорт електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

8 лютого ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планувалось провести виміри фактичного споживання. Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, так як пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться.

Нагадаємо, із 8 лютого енергетики почнуть перевіряти реальне споживання електрики у кожній області, тому почергово у регіонах не вимикатимуть світло на один день. Львівщину не будуть знеструмлювати 20 лютого.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *