ОСТАННІ НОВИНИ

Наслідки землетрусу в Туреччині та Сирії: кількість жертв перевищила 9 тисяч

Анастасія Диняк

|

Внаслідок потужного землетрусу в Туреччині та Сирії кількість підтвержених загиблих перевищила 9 600 людей, десятки тисяч осіб постраждали. Про це пише Anadolu.

Так, за даними віцепрезидента Туреччини Фуата Октайа, у країні кількість жертв зросла до 7 108 осіб. Окрім того, у провінції Кахраманмараш зафіксували 40 910 постраждалих.

Він також додав, що обвалилося 5 775 будівель. З-під уламків яких вдалося врятувати понад 8 000 людей.

Станом на ранок 8 лютого у Сирії зафіксовано смерті щонайменше 2 530 людей, сотні отримали поранення. За даними сирійського Міністерства охорони здоров’я, щонайменше 1250 людей загинули і ще 2045 постраждали в провінціях Алеппо, Латакія, Хама і Тартус.

Нагадаємо, вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування.

Країни Європи надсилають до Туреччини понад 10 рятувальних команд, допомогу запропонувала також Україна.

МЗС України отримало 24 повідомлення про відсутність зв’язку з українцями, які перебували у постраждалих провінціях, їхнє місце перебування з’ясовують.

Аби допомогти Туреччині у подоланні наслідків масштабного землетрусу, Україна відправила своїх рятувальників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *