ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє російських агентів готували ракетні удари по Одесі і Херсоні

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили і затримали двох російських агентів, які готували ракетні удари по залізничних вузлах та енергооб’єктах Одеси і Херсона. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Йдеться про двох місцевих мешканців, першого з них спіймали поблизу центрального залізничного вокзалу у Херсоні, іншого – в Одесі після прихованої фотофіксації одного з військових об’єктів. Їх російські спецслужби завербували після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Обидва зловмисники перебували на постійному агентурному зв’язку з кадровим співробітником управління ФСБ у Ростовській області з псевдонімом Буба Касторський. Саме від нього зрадники отримували завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності на півдні України.

За вказівкою ворога агенти збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку, передавали окупантам локації критичної інфраструктури в Одесі та Херсоні через Телеграм-канал. Насамперед РФ цікавили точні координати місцевих об’єктів «Укрзалізниці» та енергогенеруючих підприємств.

«При отриманні розвідінформації окупанти планували використати її для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських містах. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали обох зловмисників на спробах передачі розвідданих загарбникам», – кажуть у спецслужбі.

Під час обшуків у затриманих виявили смартфони із доказами законспірованого листування з представником ФСБ.

Обом затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд помістив їх під варту.

Зловмисникам загрожує покарання – до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *