ОСТАННІ НОВИНИ

За рік львівським безпритульним надали майже 7 тисяч консультацій і медичних послуг

Софія Романів

|

У 2022 році фахівці Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб надали 4754 інформаційних та юридичних консультацій, а також 1936 медичних послуг. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як зазначили в пресслужбі, у Центрі на обліку перебувають 3904 людини. З них у 2022 році працівники установи поставили на облік 356 осіб: 260 чоловіків та 96 жінок, в тому числі 45 осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Фахівці установи надають їм юридичні, інформаційні, медичні, соціальні та інші послуги. Зокрема, у 2022 році 36 людям відновили / виготовили паспорт, а 168 осіб отримали тимчасову реєстрацію.

Працівники Центру регулярно здійснюють соціальне патрулювання, щоб виявляти бездомних осіб та надавати їм консультації щодо соціальних послуг у Львові. За рік вони здійснили 150 таких патрулювань, під час яких виявили 57 бездомних осіб, які не перебували на обліку в Центрі.

У 2022 році послугами відділення нічного перебування Центру скористалась 281 людина, з них 36 жінок та 245 чоловіків. На сьогодні послугами відділення користуються 5 осіб пенсійного віку, яким фахівці допомагають з оформленням в Геріатричний пансіонат. Середня кількість звернень у відділення нічного перебування становить 35 осіб.

У Центрі також працює кухня, яка дає змогу забезпечити разовим харчуванням клієнтів відділення нічного перебування. Харчування здійснюється під час прийому клієнтів на нічліг з 20:00 до 22:00 з понеділка до п’ятниці. Для клієнтів відділення розроблене 10-денне меню, яке включає в себе першу і другу страви, салат та напій. До слова, за минулий рік тут приготували 12618 порцій харчування.

Детальнішу інформацію про роботу Центру можна дізнатись тут.

Софія Романів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *