ОСТАННІ НОВИНИ

У Тернополі спіймали російського агента за «злив» об‘єктів енергетики

Наталя Дуляба

|

Мешканець Тернопільщини за гроші надавав російським спецслужбам інформацію про енергетичні об‘єкти в регіоні та в сусідній області. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, мешканець Тернополя за грошову винагороду співпрацював зі спецслужбами Російської Федерації. Він надавав ворогу інформацію про розташування і характеристики об’єктів енергетичної інфраструктури у Тернопільській та сусідній області.

Зловмисник встиг сфотографувати два об‘єкти енергетики в Тернополі й переслав ці фото співробітнику російської спецслужби.

Правоохоронці затримали його, коли чоловік забирав зі схованки в обумовленому місці 5000 грн винагороди за свої «послуги».

Як додають у Службі безпеки України, отримані відомості ворог мав використати для проведення серії прицільних ракетних ударів по об’єктах енергетики.

Російські спецслужби завербували затриманого, мешканця Кременецького району, після початку повномасштабного вторгнення. З ФСБ він співпрацював через спеціально створений Telegram-канал.

У поле зору СБУ зловмисник потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював через соцмережі.

Під час обшуку у нього вилучили телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада). Фігуранту справи вже оголосили підозру. Наразі триває слідство, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *