ОСТАННІ НОВИНИ

Ще п'ятеро дітей загиблих військових навчатимуться в ліцеї у Великих Грибовичах

Софія Кручініна

|

П’ятеро дітей вимушено переміщених осіб, які нещодавно оселились в прихистку для внутрішньо переміщених осіб у Великих Грибовичах, переведені на навчання до місцевого ліцею. Мова про дітей із сімей військових, чиї батьки загинули обороняючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛМР.

У департаменті міської агломерації ЛМР уточняють, що дітлахи розпочнуть навчання у ліцеї із 30 січня – нового навчального семестру. Ще четверо дітей-переселенців з родин військових там вже навчаються з вересня минулого року.

«Матері вже знали, що переїдуть жити до першого в громаді немодульного тимчасового житла для сімей військових, які загинули на війні. Зокрема, мама двох школярок, які вже навчаються у ліцеї, Вікторія Венцкевич зізнається, що її двом донькам дуже сподобалося у навчальному закладі. Неабияка перевага – зручне розташування школи. Першокласниця Веронічка, окрім навчання, записалася на гурток з танців. Та, особливо, обом дівчатам засмакувало, як у ліцеї готують. Нещодавно діти зізналися, що їм тут добре, як вдома, і навіть краще», – йдеться у повідомленні.

Вероніка та Валерія разом з мамою приїхали до Львова ще на початку повномасштабного вторгнення, тікаючи від окупації їхнього рідного містечка Куп’янська. Захищаючи Харків, у березні загинув їхній батько. Спочатку сім’я оселилася у мешканців Малехова, але тепер Венцкевичі починають новий етап свого життя вже у Великих Грибовичах.

Всього у прихистку проживають 17 дітей, з них 9 навчаються у місцевому ліцеї, двоє – у садочку. Також є діти, які навчаються у музичному коледжі та дистанційно.

У прихистку для дітей створили велику мультимедійну кімнату, де можна виконувати домашнє завдання або ж переглядати фільми на великому телевізорі, який подарували бійці нацгвардії.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у прихисток для ВПО у с. Великі Грибовичі заселились сім’ї військовослужбовців. Це перше немодульне житло для переселенців у Львівській громаді. Воно має 15 житлових кімнат, дві кухні, пральню, душові кабіни, вбиральні, мультифункційні простори для дітей та технічні приміщення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *