ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокурор Костін призначив нових заступників

Анастасія Диняк

|

Генеральний прокурор Андрій Костін представив колективу Офісу Генерального прокурора нового першого заступника Генпрокурора та двох заступників. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Так, посаду першого заступника обійматиме Олексій Хоменко. З вересня 2022 року він був заступником Генпрокурора. До цього працював керівником Київської обласної прокуратури. Одним із головних завдань першого заступника визначено нагляд за додержанням законів органами безпеки.

Заступником Генпрокурора призначено Антона Войтенка. До цього він очолював Львівську обласну прокуратуру. Він куруватиме напрям нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань. Також за ним буде закріплена спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

На посаду ще одного заступника Генерального прокурора призначено Вікторію Літвінову. До призначення вона працювала заступником керівника спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора. Вона і надалі опікуватиметься роботою спеціалізованої екологічної прокуратури, а також напрямами протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сферах та захисту інтересів дітей.

Костін зазначив, що всі новопризначені заступники позитивно себе зарекомендували та побажав їм плідної роботи.

«Під час війни нема часу на довгі роздуми і розкачування. Рішення приймаються швидко. Це необхідно щоб прокуратура працювала ефективно в складних умовах, в яких знаходиться правоохоронна система і вся наша країна. Ми всі, як команда, спільно працюємо для перемоги на своєму фронті», – наголосив він.

Як повідомлялося раніше, після скандалу з відпусткою в Іспанії з посади заступника Генпрокурора звільнили Олексія Симоненка.

Симоненко їздив у відпустку в Іспанію на «Мерседесі» львівського підприємця і ексдепутата Григорія Козловського. При цьому супроводжував Симоненка охоронець бізнесмена.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *