В Україну повернули 125 депортованих в Росію дітей

Анастасія Диняк

|

РФ незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій майже 14 тисяч українських дітей, 125 з них вдалося повернути. Про це пише Українська правда.

Такі дані оголосила радниця-Уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук під час відкриття проєкту Ukraine is You в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

«Нам вдалося ідентифікувати та верифікувати дані майже 14 тисячі дітей, які були викрадені та депортовані російською армією, і, на жаль, можемо сказати, що лише 125 з них нам вдалось повернути назад додому. Здається, що це зовсім мало, але за кожною одиничкою стоїть доля української дитини, такої важливої дитини», – розповіла вона.

Герасимчук додала, що від початку повномасштабного вторгнення російські військові вбили в Україні 456 дітей, а 897 дітей отримали поранення.

«Навіть якщо фізичне тіло не постраждало від бомбардувань РФ, в кожну українську дитину влучила війна. Понад 7,5 млн українських дітей, які проживали на території нашої країни до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну постраждали», – додала радниця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *