ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть рідкісну виставку текстильного колажу

Катерина Трачук

|

Львів’ян запрошують до галереї «Зелена канапа» (вул. Вірменська, 7), на відкриття рідкісної виставки текстильного колажу від майстринь Дарії Зав’ялової та Олени Зотової. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Основою виставки, яка має назву «Календар», стали пейзажні твори мисткинь.

У 2020 Дарія Зав’ялова «в режимі онлайн» (один місяць – одна робота) скомпонувала серію з 12 текстильних колажів  «Медитації 12/20». Вони створені імпровізаційно, без попередніх ескізів і наповнені закодованими символами спогадів, подій і рефлексій.

Олена Зотова також представить колажі на подібну тематику. Наприклад, серія «Чотири пори лісу», присвячена Параджанову, теж відображає часові цикли природи.

Поліптихи з унікальними техніками, імпровізаціями та рефлексіями також доповнені іншими творами, на яких відчувається вплив сценографічного досвіду Дарії та Олени, а деякі роботи повторюють старовинну техніку прозорих куліс.

За словами художниць, «Календар» розповідає про ритмічний вимір життя природи і людини.

«Це ритм часу, надійний хранитель пам’яті про те, що лежало в першооснові кожної з культур, а також хранитель особистої історії кожної людини», – описують свою співпрацю мисткині.

Відкриття виставки відбудеться 17 січня о 17:00 год. На відкриття запрошують усіх, кого цікавить мистецтво текстильного колажу та бажання переосмислити відчуття цінності кожного дня і важливості кожної миті. Експозиція триватиме до 12 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *