ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині чоловік дронами перепрявляв сигарети до Польщі

Анастасія Диняк

|

Судитимуть мешканця Закарпаття, який з одного з сіл Самбірського району за допомогою дронів кустарного виробництва переправляв до Польщі сигарети без акцизів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, 33-річний мешканець Закарпаття налагодив схему транспортування сигарет без марок акцизного податку через державний кордон України до Республіки Польщі за допомогою безпілотників кустарного виробництва. Запускав дрони він через програму зі свого ноутбука

Для цього фігурант на легковику з причіпом доправляв літальні апарати до лісового масиву в одне з прикордонних сіл Самбірського району, звідки і переправляв сигарети за кордон.

На чотири літальні апарати, автомобіль, тютюнові вироби, ноутбук та інші предмети, які використовувались для транспортування підакцизних товарів через державний кордон України, накладено арешт.

Чоловіка судитимуть за фактом незаконного транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України). Йому загрожує штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Наразі встановлюються інші причетні особи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *