ОСТАННІ НОВИНИ

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності, – «Укренерго»

Анастасія Диняк

|

В енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності, особливо у ранкові та вечірні години. Наразі у дев’яти областях застосовували аварійні відключення. Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

Так, для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей були доведені ліміти споживання, які діють цілодобово, однак вже станом на ранок 12 січня у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання. Унаслідок цього там запровадили аварійні відключення.

«Наголошуємо, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, ворогом тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. Ці потужності дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що «Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога.

Українців вчергове закликали розумно споживати електроенергію, зокрема, користуватися енергоємними приладами почергово. Це дозволить знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень.

Дотримуйтесь таких правил енергоощадності:

  1. не залишайте освітлення у кімнатах, де ніхто не перебуває;
  2. не залишайте техніку в «Режимі сну»;
  3. не вмикайте одночасно два і більше енергоємні прилади;
  4. після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово: спочатку освітлення, потім – прилади з невисокою потужністю;
  5. вимикайте прилади, у яких немає нагальної потреби, наприклад, телевізор, який ніхто не дивиться.

Раніше повідомлялося, що 12 січня у Львові та області діятимуть графіки планових знеструмлень. Втім енергетики наголошують: якщо у графіку вказано «Можливе відключення» (білий колір), то є ймовірність, що за вашою адресою може не бути світла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *