ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині керівників шахти спіймали на розкраданні вугілля

Ольга Денисяка

|

На Львівщині керівників однієї з вугільних шахт підозрюють у службовій недбалості, підробці документів та розтраті коштів. Мова йде про списання великих обсягів вугілля, що завдало збитків на 3 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, під час опалювального сезону 2017-2018 років заступник директора вугільної шахти у Червоноградському районі підготував перелік виробничих будівель та споруд підприємства, які повинні опалюватись. У цей перелік були включені приміщення, що не були задіяні у діяльності шахти та опалення яких фактично не проводилось. 

«Проте, на опалення цих приміщень були виділені об’єми вугілля, які в подальшому були списані. У свою чергу, директор шахти не проконтролював належним чином правильність  підготовленого заступником документу, чим вчинив службову недбалість. Таким чином підприємству було завдано збитків на суму майже 3 мільйони гривень», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці не розголошують назву шахти та прізвище підозрюваних керівників. За даними ZAXID.NET, йдеться про шахту «Степова» ДП «Львіввугілля». Керівником шахти понад сім років є Ігор Крокош.

Заступнику директора шахти повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на термін до п’яти, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Виконуючому обов’язки директора підприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Покарання, яке загрожує йому – позбавлення волі на термін до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *