ОСТАННІ НОВИНИ

Тікаючи з Лиману, росіяни вбивали і ґвалтували цивільних, – СБУ

Андрій Котенський

|

Служба безпеки України перехопила одну з телефонних розмов окупантів, яка засвідчує, що російська армія тікаючи із Лиману та Торська вихваляється вбивствами та зґвалтуваннями цивільних. Відповідний аудіозапис поширила СБУ.

Зв даними СБУ, армія РФ – це воєнні злочинці й маніяки, що насолоджуються знущанням над мирним населенням тимчасово окупованих територій.

«Мы когда Лиман сдавали, там всех повырезали, хохлов еб*ных… Насиловали, резали их там, расстреливали. В Лимане, в Торском всех просто шли, расстреливали. Всех мужиков, кто помоложе, забирали к себе туда, а баб, вот этих молодых: всех *бли, резали их», – зізнається у воєнних злочинах окупант.

Слова російського солдата задокументовані і стануть ще одним доказом у Гаазі для покарання винних у цій війні.

Загалом за фактами порушення законів і звичаїв війни з боку армії РФ Служба безпеки відкрила понад 21 тис. кримінальних проваджень.

Як відомо, інформацію про масове захоронення в Лимані правоохоронці  отримали від місцевих жителів. Цивільних поховано в одиночних могилах, військових – у траншеї завдовжки 40 метрів.

На місці масового поховання у Лимані підняли перші 20 тіл цивільних і військовослужбовців ЗСУ. Зараз розкопки тривають на двох локаціях: за попередньою інформацією, в одній поховано близько 200 цивільних, інша є братською могилою  військовослужбовців ЗСУ.

Станом на 11 жовтня у Святогірську та Лимані ексгумували 78 тіл, серед них є малі діти та навіть немовля. Станом на 17 жовтня правоохоронці виявили уже 187 тіл на місці масового поховання загиблих від рук окупантів – серед них 35 військових і 152 цивільних.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *