ОСТАННІ НОВИНИ

Високопосадовця Львівської залізниці викрили на продажі будматеріалів

Наталя Дуляба

|

Начальника одного з відокремлених підрозділів «Львівської залізниці» викрили на продажі будматеріалів, які використовували під час прокладання міжнародної залізничної колії. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Йдеться про начальника одного із відокремлених підрозділів «Львівської залізниці». Про який саме йдеться, правоохоронці не уточняють.

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав у мешканця Львівщини 55 тисяч грн хабара за відпуск відпрацьованої щебеневої суміші без оформлення відповідних на це документів.

Як додають в обласному управлінні СБУ, посадовець збирався продати щебінь, який використовували для будівництва міжнародної залізничної колії.

Учасниками злочинної схеми були посадовці підрозділу регіональної філії. Керівники стратегічного об’єкта, які курували проведення ремонтних робіт на прикордонних залізничних сполученнях незаконно привласнювали будматеріали.

«Така “схема” дала змогу чиновникам набивати свої кишені в умовах воєнного часу. А також могла призвести до надзвичайних ситуацій та порушення режиму функціонування сполучень міжнародної залізничної колії Хирів – Державний кордон», – кажуть спецслужби.

Високопосадовця «Львівської залізниці» спіймали на «гарячому» під час отримання чергового траншу неправомірної грошової винагороди.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання хабара) ККУ. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ, поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *