ОСТАННІ НОВИНИ

Втрати росіян у Макіївці доводять їхню непрофесійність, – британська розвідка

Наталя Дуляба

|

Масове знищення російських військових у Макіївці напередодні Нового року вкотре довело непрофесійність армії РФ. Про це йдеться в огляді розвідки, який 4 січня опублікувало Міністерство оборони Великої Британії.

Так, 31 грудня Україна вдарила по ПТУ в окупованій Макіївці, що поблизу Донецька. Цю будівлю, яку росіяни використовували у військових цілях, зруйновано вщент. І цьому, як кажуть у британській розвідці, ще й посприяло розміщення поруч боєприпасів.

«Враховуючи масштаби пошкоджень, існує реальна ймовірність того, що боєприпаси зберігалися поблизу житла військ, які здетонували під час удару, спричинивши вторинні вибухи», – йдеться в огляді.

Будівля ПТУ знаходилася всього за 12,5 км від Авдіївки – одного з найбільш запеклих районів фронту.

«Російські військові мають досвід небезпечного зберігання боєприпасів задовго до нинішньої війни, але цей інцидент підкреслює, як непрофесійна практика сприяє високому рівню втрат у Росії», – додають у розвідці Великої Британії.

Нагадаємо, на Новий рік українські захисники влучно вдарили по будівлі ПТУ в окупованій Макіївці (Донецька область), де розміщувались російські мобілізовані. Наразі точні втрати встановлюються, втім Стратком ЗСУ попередньо говорив про 400 ліквідованих рашистів, ще 300 дістали поранення.

Зі свого боку Міноборони РФ спочатку визнало загибель 63 своїх військових, згодом їхня кількість зросла до 89 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *