Службовці «Укроборонпрому» закупили неякісних товарів для військових на 5,4 млн грн

Наталя Дуляба

|

Шістьох посадовців одного з підприємств «Укроборонпрому» обвинувачують у розтраті більше 5,4 млн грн на закупівлі неякісних товарів для військових. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки.

Встановлено, що закупівлю неякісних товарів для ЗСУ здійснили цьогоріч у березні, тобто вже під час повномасштабного вторгнення РФ. Цим службові особи одного з підприємств «Укроборонпрому» розтратили більше 5,4 млн грн.

«Ці службовці, зловживаючи своїм становищем, уклали договори з фізичними особами-підприємцями про закупівлю обладнання військового призначення, на підставі яких були перераховані 1,98 млн грн та 3,49 млн грн відповідно», – кажуть в Бюро економічної безпеки.

Закуплені товари не відповідали умовам договору, але незважаючи на це, їх передали одній з військових частин Збройних Сил України для виконання бойових завдань. Про яку саме продукцію йдеться, правоохоронці не уточняють, але додають: військовослужбовці не змогли використати її через неналежну якість і категорійність.

Судові експертизи підтвердили, що товар не відповідає технічним умовам.

Держконцерн «Укроборонпром» вже відреагував на цю справу і засудив подібні дії будь-яких службових осіб оборонного комплексу, заявивши, що «охочим заробити на війні не місце в державній оборонці».

«Ми тісно співпрацюємо з правоохоронними органами та надаємо всебічне сприяння щодо розслідування як цієї справи, так і розкриття усіх кримінальних злочинів, провадження щодо котрих на зараз відкрито. Охочим вкрасти чи заробити на війні, допоки країна героїчно чинить спротив окупанту, не місце у системі державного оборонно-промислового комплексу», – підкреслили в «Укроборонпромі».

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) ККУ.

Наразі шістьом службовцям оголосили підозри, вирішується питання про поміщення їх під варту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *