ОСТАННІ НОВИНИ

У мережі поширили фейк про загибель екснардепа Гаврилюка

Андрій Котенський

|

У мережі з’явилась непідтверджена інформація, що в районі Бахмута загинув Герой Євромайдану, колишній нардеп Михайло Гаврилюк. Про це повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук, який невдовзі прибрав цей пост.

Як вдалося з’ясувати Львівському порталу, Михайло Гаврилюк дійсно захищає Україну від російських окупантів, але дякувати Богу, з ним все добре.

«Зі мною все ок», – повідомив  Львівському порталу Михайло Гаврилюк.

«Друзі, з Михайлом усе добре. Він живий. Це ще одна яскрава демонстрація того, що телеграм-канали – це зло», – повідомила на своїй сторінці у Facebook дружина Михайла Гаврилюка Ярина.

Водночас  Ігор Мосійчук уточнив, що на фронті загинув боєць Володимир Гаврилюк, якого й сплутали із Михайлом Гаврилюком.

Хто такий Михайло Гаврилюк

Михайло Гаврилюк уродженець села Ярівка, Хотинського району, Чернівецької області, колишній козак Четвертої сотні Самооборони Майдану. Народний депутат України VIII скликання від партії Народний фронт. Член МДО «Депутатський контроль».

Відомим став під час подій Євромайдану, коли оприлюднили відео його тортур вчинених представниками спецпідрозділу «Ягуар». Це сталося 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського в Києві, коли силовики, які виконували злочинні накази режиму Януковича, розділи Гарвилюка до гола на морозі і піддавали тортурам та фотографували і фільмували знущання.

Під час війни на сході України займався доставкою гуманітарних вантажів у Донецьку область. Боєць добровольчого батальйону «Золоті Ворота».

26 жовтня 2014 на позачергових виборах до Верховної Ради України був обраний народним депутатом по одномандатному виборчому окрузі № 95 (місто Ірпінь та частина Києво-Святошинського району), де був висунутий партією «Народний фронт».

У 2016 році Гаврилюк одружився з дівчиною, якою познайомився на Майдані під час Революції гідності. Того ж року у подружжя народилася донька.

Після свого п’ятирічного депутатства таксував у Києві. Коли почалося широкомаштабне вторгнення рашистів в Україну, від знову взяв до рук зброю та став на захист України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *