ОСТАННІ НОВИНИ

Масований російський удар напередодні Нового року: що відомо

Наталя Дуляба

|

В суботу в обід, 31 грудня, російські окупанти почали нову ракетну атаку по Україні. Це вже 11 масований удар, останній ворог здійснив 29 грудня. Про це повідомляє Львівський портал.

Повітряна тривога стартувала з південних і східних областей, потім поширилась на центр, а насамкінець – на захід України. На Львівщині тривогу оголосили о 13:04 год., а відбій – о 16:03 год.

Загалом повітряна тривога по Україні тривала в середньому три години. На Львівщині все спокійно.

Росія здійснила кілька запусків ракет з району Каспійського та Чорного морів.

У низці областей почали працювати сили ППО. Вибухи було чути в Києві, Миколаєві, Хмельницькому, Запоріжжі.

За даними заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, прильоти є у Хмельницькому, там поранено двох людей. У Києві зафіксували руйнування готелю і приватного житлового будинку, в Запоріжжі – пошкоджено житлові будинки.

Інформація про постраждалих і руйнування встановлюються.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що напередодні Нового року рашисти взялись обстрілювати не лише енергетичну інфраструктуру України, а й цивільні об’єкти.

Міський голова Києва Віталій Кличко сповістив про вісьмох постраждалих внаслідок обстрілу людей у Солом’янському районі. Тут же загинув літній чоловік. Серед поранених є  японський журналіст, його госпіталізували.

Згодом Кличко повідомив, що кількість поранених у Києві виросла до 11 осіб. Всім надають медичну допомогу.

Також у столиці пошкоджено палац мистецтв «Україна».

ДТЕК повідомив про екстрені знеструмлення у столиці, Київській, Одеській і Дніпропетровській областях, введені наввипередки, аби уникнути пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

На ракетну атаку РФ вже відреагував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

Інформація доповнюється…

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *