ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Бахмута загинув аспірант Львівського університету

Наталя Дуляба

|

У районі Бахмута загинув аспірант і випускник історичного факультету ЛНУ імені Івана Франка Сергій Зайцев. Про це йдеться на сторінці Львівського університету у Facebook.

Сергій Зайцев пішов добровольцем захищати Україну ще в 2014 році, будучи студентом четвертого курсу історичного факультету. Згодом як офіцера його призвали до Збройних Сил України.

Після закінчення активної фази бойових дій на Донбасі Сергій завершив навчання і вступив до аспірантури на кафедру історичного краєзнавства, де успішно працював над дисертацією на тему «Повстансько-партизанський рух на Катеринославщині 1917– початку 1920-х років (військовий аспект)». Восени 2021 року його наукову роботу рекомендували до захисту, який так і не відбувся.

З початком повномасштабного вторгнення Сергій Зайцев одним із перших вирушив на фронт: спочатку боронив Херсонщину, а згодом потрапив у важкі бої під Бахмутом. Саме в цій найгарячішій точці він і загинув.

«Вся академічна спільнота глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття матері, дружині, донечці, близьким, друзям та колегам загиблого Героя», – додають в ЛНУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *