ОСТАННІ НОВИНИ

Російського агента з Краматорська кинули на 11 років за ґрати

Наталя Дуляба

|

Мешканець Краматорська, який «зливав» російським окупантам дані про бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ, відсидить 11 років у тюрмі. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Йдеться про жителя Краматорська, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Встановлено, що його завербувала однокласниця, яка входить до складу одного з незаконних збройних формувань «ДНР» і перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Після повномасштабного вторгнення РФ зловмисник збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донеччини. Насамперед він намагався виявити бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ в районі Краматорська.

Зрадник «зливав» дані своїй однокласниці, а вона – ватажкам бойовиків і командуванню Південного військового округу РФ.

«Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки і проведення ракетних ударів по Краматорську», – кажуть у спецслужбі.

Спіймали російського агента ще в березні на території Донеччини. Під час обшуків у нього виявили мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним і призначив йому покарання у вигляді 11 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *