ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Тимошенків у Львові відновили історичну браму

Ольга Денисяка

|

На одні відреставровані історичні двері у Львові стало більше. Цього разу у рамках міської програми співфінансування відновили браму на вулиці Тимошенків, 2а. Фахівці проводили реставрацію близько трьох місяців. Про це Львівському порталу повідомили в ЛКП «Бюро спадщини».

«На перший погляд, робота над брамою виглядала нескладною. Насправді дверне полотно мало суттєві пошкодження. Тут залишилися отвори від старих замків, було втрачене оригінальне засклення та автентичні клямки. Усе це довелося виправляти», – розповів майстер-реставратор Назар Тимняк.

Фахівці оновили цокольні дошки, а також замінили старі пошкоджені притворні планки на нові, виготовлені за історичним зразком. Вартість реставраційних робіт становила близько 42 340 грн. З цієї суми вклад учасників програми становив 12 702 грн, а решта суми – це співфінансування від міста.

Нагадаємо, у Львові завершився набір заявок для участі у Програмі співфінансування. Цього року «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища отримало ще 55 заявок на реставрацію історичних брам, 41 заявку на реставрацію історичних вікон та 9 заявок на заміну металопластикових вікон на дерев’яні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *