ОСТАННІ НОВИНИ

Київська консерваторія відмовилась прибрати Чайковського з назви

Ольга Денисяка

|

Колектив Національної музичної академії України вирішив не прибирати зі своєї назви ім’я російського композитора Петра Чайковського. Таке рішення прийняли на зборах 26 грудня, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Фактично не були враховані ані рекомендації профільного комітету ВРУ, ані Експертної Ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму при МКІП, ані рекомендації щодо Чайковського, розповсюджені УІНП. І це в той час, коли всі наші театри відмовились виконувати Чайковсько», – заявив Олександр Ткаченко.

Міністр зазначив, що рішення відклали на невизначений час. При цьому він наголосив, що студенти консерваторії активно виступають за перейменування навчального закладу.

«Я вітаю студентство, яке є основним стейкхолдером освітнього процесу і яке досить активно висловлювалося. Молоді не байдуже, чиє ім‘я носить заклад, в якому вони навчаються», – зауважив міністр.

Додамо, що скандал довкола перейменування київської консерваторії триває вже довгий час. Ще у червні вчена рада музичної академії проголосувала за збереження в назві імені російського композитора та звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням «повернути композитора Чайковського Україні, бо він мав українське коріння».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *