Байден про приліт Зеленського у США: Нам є багато чого обговорити

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден, очікуючи на прибуття президента України Володимира Зеленського, відзначив, що їм обом є «багато чого обговорити». Про це він написав у своєму Twitter‘і.

Джо Байден відреагував на ранковий допис Володимира Зеленського про його візит до США і зазначив, що радий зустріти президента України.

«Сподіваюся, твій політ, Володимире, проходить добре. Буду радий бачити тебе тут. Маємо багато чого обговорити», – зауважив Джо Байден.

Нагадаємо, про політ Володимира Зеленського в США стало відомо лише рано-вранці 21 грудня. Президент України вирушив до Штатів відразу після того, як навідався у Бахмут – найгарячішу точку фронту. Це є першим виїздом Зеленського за кордон із початку повномасштабного вторгнення РФ.

В Офісі президента заявили, що у Вашингтоні Володимир Зеленський зустрінеться із Джо Байденом. Лідери країн обговорять всебічну співпрацю, зокрема, щодо зміцнення стійкості та обороноздатності України, підтримки її суверенітету й відновлення територіальної цілісності.

Зеленський також виступить із промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу США та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Зі свого боку речниця Білого дому Карін Жан-П’єр вже анонсувала, що під час візиту Зеленського до США Джо Байден оголосить надання нового пакету допомоги Україні майже на 2 мільярди доларів, щоб допомогти країні захиститися від російської агресії.

У Білому домі також підтвердили, що системи Patriot входитимуть у цей пакет допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *