ОСТАННІ НОВИНИ

Ідентифіковано колаборанта, який налагоджує подачу води до військових баз РФ у Криму

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили посадовця окупаційної адміністрації у захопленій частині Херсонщини, який допомагає ворогу відновити подачу прісної води до Криму. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Встановлено, що зловмисником є колишній керівник Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників.

«Саме він після захоплення регіону добровільно пішов на співпрацю з агресором і погодився очолити створене окупантами «государственное унитарное предприятие водных ресурсов Херсонской области». На цій «посаді» він виконує вказівки Кремля щодо налагодження безперебійного водопостачання до військових баз РФ на території українського півострова», – кажуть в СБУ.

Так, колаборант підписав «доручення» щодо незаконного приєднання до складу окупаційного органу підрозділів Північнокримського каналу. Через цю гідротехнічну артерію він намагається забезпечити подачу дніпровської води до місць тимчасової дислокації окупаційних угруповань у захопленій частині півдня України.

Ща цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) ККУ.

Наразі колаборант перебуває на тимчасово окупованій території Херсонщини. Однак українські спецслужби вже знають місця його перебування і вживають заходів для притягнення до відповідальності.

Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *