ОСТАННІ НОВИНИ

У Токмаку окупанти запустили мобільні крематорії, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

У місті Токмак Запорізької області російські окупанти запустили в роботу пересувні крематорії. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 16 грудня.

Так, у Токмаку, що менш ніж за 50 км від Мелітополя, зафіксовано роботу російських мобільних крематоріїв.

Відомо, що 14 грудня в районі Токмака українські військові знищили близько десятка одиниць військової техніки різного типу. Орієнтовно 180 загарбників отримали поранення.

Крім того, у Лазурному Херсонської області ЗСУ знищили ще близько 30 рашистів.

«З метою поповнення поточних втрат окупантів продовжується агітація військовослужбовців строкової служби на службу за контрактом. Зокрема, такі процеси тривають у підрозділах 1 танкової армії Західного військового округу», – додають у Генштабі.

Нагадаємо, раніше українська розвідка стверджувала, що окупанти почали активно використовувати мобільні крематорії після широкого міжнародного розголосу геноциду у Бучі. Лише в самому Маріуполі станом на середину квітня вони встановили щонайменше 13 крематоріїв.

Чи застосовують пересувні крематорії російські військові, щоб знищувати своїх же загиблих солдатів, питання відкрите. Втім таким чином вони, на думку української розвідки, також приховують свої злочини, скоєні на тимчасово окупованих територіях України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *