ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться «Ярмарок Різдвяних Традицій»

Андрій Котенський

|

Львів’ян та гостей міста запрошують на «Ярмарок Різдвяних Традицій», де буде представлено понад 35 крафтових виробників, виставки та майстер-класи з виготовлення різдвяних атрибутів. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОВА.

Мета заходу – ознайомити гостей міста і ВПО зі святковими звичаями та підтримати регіональних виробників у популяризації крафтової продукції.

Ярмарок в такому збірному форматі на Львівщині проведуть вперше. Це кооперація туристично привабливих крафтових виробників і культури.

«Цього року, навіть в таких складних обставинах, ми повинні популяризувати наші культурні традиції як і серед жителів Львова, так і серед гостей міста. Усі присутні дізнаються більше про традицію святкування Різдва не лише на Галичині, але й на інших територіях України. З метою підтримки виробників ми ініціювали і проведення ярмарку, де можна буде оглянути різні твори народних майстрів, скуштувати та придбати крафтові продукти, а також провести час разом», – наголосила начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

Директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірина Гаврилюк розповіла, що діти та дорослі зможуть відвідати цікаві майстер-класи, зокрема виготовити різдвяний дідух, традиційні павуки, яворівські забавки об’ємної безкаркасної різдвяної зірки.

«Такі майстер-класи проводитимуть впродовж усього заходу, окрім цього, на Ярмарку також буде виставка шопок з кількома унікальними експонатами. Один з яких – повністю дерев’яна шопка Перемишлянського району, яку виготовив незрячий майстер і якій вже понад 150 років. Ще одна шопка, наприклад, повністю виготовлена з кукурудзи, тому запрошуємо всіх прийти, поглянути та насолодитись», – зауважила Ірина Гаврилюк.

Ірина Гаврилюк додала, що частиною мистецької програми будуть різдвяні колядки, вертепи, розповіді про традиції святкування Різдва на Львівщині та Херсонщині.

Директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман додала, що відвідувачі зможуть купити на скуштувати продукцію від понад 35 крафтових виробників – це продукти від унікальних торгових марок, які львів’яни не знайдуть супермаркетах. Мова про крафтові сири, мед, мясо, наливки тощо.

Подія відбудеться 18 грудня з 12:00 по 17:00 біля Палацу мистецтв. Вхід на захід вільний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *