ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі ексголова райради від ОПЗЖ очолив окупаційну адміністрацію

Наталя Дуляба

|

Колишній голова Пологівської районної ради Запорізької області, який входив до забороненої партії ОПЗЖ, став очільником окупаційної адміністрації і передав рашистам тамтешні заводи харчової та хімічної промисловості. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Як встановило слідство, після захоплення частини Запорізької області ексголова Пологівської районної ради перейшов на бік російських загарбників. Відтак його «призначили» очільником місцевої окупаційної адміністрації, зрадник навіть отримав нагоду сформувати «штат» псевдооргану.

Як з’ясував Львівський портал, йдеться про 49-річного Сергія Калашника. У Пологівській райраді він представляв уже заборонену в Україні ОПЗЖ.

Натисніть на зображення для збільшення

Перебуваючи на «посаді», Калашник виконував вказівки кремля щодо перелаштування роботи українських підприємств на користь країни-агресора. Насамперед ворога цікавили великі об’єкти хімічної та харчової індустрії. Саме їхні потужності Москва планувала використовувати для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань РФ.

«Для цього колаборант здійснив “інвентаризацію” місцевого бізнесу і зобов’язав підприємців «перереєструватися» у створеній окупантами “военно-гражданской администрации”. Також він змушував менеджмент українських компаній сплачувати податки до бюджету РФ і постачати готову продукцію до країни-агресора. При незгоді зловмисник погрожував переслідуванням з боку каральних органів рашистів і фізичною розправою», – кажуть у спецслужбі.

Для координування роботи за Калашником був «закріплений» російський куратор – заступник губернатора Пензенської області. Із ним ворожий поплічник погоджував питання передачі агресору українських підприємств, а також організації і проведення псевдореферендуму в захопленому районі.

Крім цього, колаборант брав активну участь у пропагандистських проєктах Кремля і був «персонажем» псевдодокументальних фільмів одного з ідеологів рашизму Охлобистіна.

Сергію Калашнику оголосили підозру підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі він намагається переховуватись на тимчасово окупованій території, втім спецслужби встановили місця його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *