ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янку засудили за виправдовування війни РФ проти України

Анастасія Диняк

|

Три роки за ґратами проведе львів’янка, яка виправдовувала збройну агресію Росії проти України. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, за даними правоохоронців, з березня по липень 2022 року 44-річна мешканка Львова сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» демонструвала свою проросійську позицію. Зокрема, жінка поширювала дописи, у яких виправдовувала та визнавала правомірною збройну агресію РФ проти України.

Окрім цього, вона публікувала дописи із висловами, які заперечували тимчасову окупацію частини українських території, а також прославляла осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню в Україну.

В ході судового розгляду засуджена визнала свою вину та щиро покаялась. Суд визнав її львів’янку винною у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Вона проведе три роки за ґратами із встановленням іспитового терміну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *