ОСТАННІ НОВИНИ

Привид Вінниці розповів, як відводив свій літак від міста

Наталя Дуляба

|

Військовий льотчик 204 бригади тактичної авіації Повітряних Сил Вадим Ворошилов, відомий під псевдо Karaya, збив у небі над Вінниччиною п’ять «Шахедів», але через пошкодження літака змушений був катапультуватись. Він до останнього не покидав кабіну, охоплену вогнем, щоб відвести судно подалі від цивільних. Через це його українці прозвали Привидом Вінниці. Про це йдеться у сюжеті Повітряних Сил.

Вадим Ворошилов – один із найкращих українських пілотів-винищувачів. Рано-вранці 12 жовтня він, виконуючи бойове завдання, збив у небі над Вінниччиною 5 іранських дронів Shakhed-136. Після знищення останнього безпілотника уламками було пошкоджено його літак.

«Я побачив, що по курсу є населений пункт. На той момент я не знав, який саме. Я став перевіряти можливість подальшого керування літаком, можливо було повернути лише вправо-вліво. Згодом пожежа дійшла майже до моєї кабіни, тож я розумів, що все-таки буду змушений катапультуватись. Я побачив перед собою чисту чорну ділянку, тож подумав, що це, мабуть, поле і спрямував у той бік літак», – скромно розповідає про свої дії того дня Вадим Ворошилов.

На щастя, пілот вижив і відбувся незначними травмами. Щоб оцінити свій стан, Вадим під час катапультування зняв себе на відео. Таким чином, як він пояснює, ще й хотів попередити колег, що з ним все гаразд.

«По-перше, я хотів подивитися, що зі мною і зрозуміти, яка медична допомога мені буде потрібна. Потім я згадав, що коли літак зникає з радарів, всі починають хвилюватись. Тому вирішив зробити селфі й таким чином ще показати, що нас не зламати. Неважливо, в якій ситуації опиняється українець. Його не зламати, він бачить світле майбутнє», – каже Вадим Ворошилов.

Нещодавно президент Володимир Зеленський нагородив Вадима Ворошилова відзнакою Герой України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Instagram Karaya, Армія.inform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *