ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрпошта» до Дня ЗСУ презентувала нові поштові марки «Зброя Перемоги»

Андрій Котенський

|

У вівторок, 6 грудня, Україна відзначає свято – День Збройних Сил України. Саме в цей день «Укрпошта» ввела в обіг благодійні поштові марки «Зброя Перемоги». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі АТ «Укрпошта».

 

Спецпогашення пройшли у всіх регіонах України та триватимуть два дні (6-7 грудня). Штемпелі тимчасово окупованих АР Крим та Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті.

За словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського випуск марок благодійний та здійснений за сприяння Міністерства оборони України та ДК «Укроборонпром». Частина зібраних коштів буде спрямована на допомогу Збройним Силам України.

«Окрім того, що поштові марки військового часу від Укрпошти закарбовують важливі історичні події, героїчні образи та озброєння армії, також вони допомагають збирати кошти на потреби ЗСУ. Завдяки благодійній складовій цього поштового випуску кожен небайдужий може зробити особистий внесок задля підтримки наших захисників та наближення Перемоги! І в такий спосіб маленька марка перетворюється на велику зброю – як в переносному значенні, бо марки сьогодні – це і символ незламності українського духу, і елемент боротьби в інформаційному просторі, так і в прямому – бо зібрані кошти будуть спрямовані на пришвидшення перемоги над ворогом», – яказав під час спецпогашення генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

З перших днів великої війни Збройні Сили України застосовують на полі бою велику кількість зброї як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Український військово-промисловий комплекс постачає армії озброєння, яке допомагає нищити окупантів та наближає Україну до Перемоги.  Так, «Вільха», «Нептун» та «Стугна-П» – одні з найефективніших видів високоточної української зброї, що виготовляється на державному оборонно-промисловому комплексі «Укроборонпром».

«Вільха» – реактивна система залпового вогню, призначена для ураження на дальніх відстанях броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки. На початку лютого 2022 року українські військові ліквідували цими ракетами десятки одиниць бронетехніки, систем ППО, засобів РЕБ та мобільних командних пунктів окупантів. (Україна).

«Нептун» – протикорабельний ракетний комплекс наземного базування з протикорабельними крилатими ракетами, призначений для ураження бойових кораблів кораблів класу крейсер, есмінець, фрегат і корвет. (Україна). Саме українськими ракетами «Нептун» 13 квітня 2022 року Збройними Силами України було знищено російський крейсер «Москва».

«Стугна-П» – переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження рухомих та нерухомих броньованих цілей. «Стугна-П» вдало використовується ЗСУ для знищення важливих цілей на великій відстані – танків, реактивних систем залпового вогню (Україна).

«Байрактар ТБ2» – безпілотний літальний апарат турецького виробництва з великою тривалістю польоту. Він став знаменитий не лише завдяки результативним ударним місіям, а й корегуванням реактивних систем залпового вогню (Туреччина).

FGM-148 «Джавелін» (США) – переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об’єктів. Саме «Джавелін» став вирішальною зброєю стримування на першому етапі війни. Він дозволив українським військовим діяти швидше за ворога, а бити точніше.

«M142 Хаймарс» (США) – високомобільна артилерійська ракетна система, яка має в арсеналі керовані високоточні реактивні снаряди. Це реактивна система залпового вогню, яка дозволяє знищувати противника на відстані до 70 км.

Марковий аркуш «Зброя Перемоги» складається з 6 поштових марок зі зразками військового озброєння української армії. До поштових марок Укрпоштою традиційно  випущено конверт «Перший день», немаркований конверт та картку. Також у продажі буде доступний тематичний мерч.

Тираж маркового аркуша – 200 000 примірників. Вартість маркового аркушу – 90 грн., з яких 18 грн – благодійний внесок.  Номінал кожної марки – U (12 грн), відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України.

Автори випуску – художники-графіки Сергій та Олександр Харуки. Брати Харуки мають чималий досвід у розробці ескізів української поштової продукції. У 2018 році марковий аркуш «Комахи України» авторства Сергія і Олександра здобув найвищу філателістичну нагороду – Grand Priх WIPA і статус «Найкращої марки світу 2018».

Придбати поштовий випуск «Зброя Перемоги» можна з 06 грудня в міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, нові поштові марки продаватимуться на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon. Ті, хто зробив передзамовлення, отримають марки починаючи з 6 грудня. На продаж конверту «Перший день» у відділеннях будуть діяти обмеження – не більше 2-х на одне замовлення. Онлайн можна буде замовити до 50 маркових аркушів, 50 художніх конвертів та 50 листівок. З 1 грудня відкрито передзамовлення на набір «Зброя перемоги», який можна придбати перейшовши за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *