ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський хакер відбувся умовним терміном за продаж крадених даних

Андрій Котенський

|

Львівський хакер, який зламував поштові скриньки і продавав їхні облікові дані відбувся умовним терміном покарання. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Суд визнав винним 31-річного мешканця Львова у  несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних електронних мереж, збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, та у створенні і використанні шкідливих програмних засобів.

Винуватець, маючи навички з використання програмного забезпечення, за допомогою власного комп’ютера поширив через інтернет серед необмеженого кола осіб шкідливе програмне забезпечення, призначене для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів.

Відповідно до висновку комп’ютерно-технічної експертизи та бази даних «VIRUSTOTAL» зазначена програма є шкідливою.

Відтак, цього ж року фігурант, використовуючи вказану програму, шляхом підбору авторизаційних даних, а саме, логіна і пароля, отримав доступ до 53 облікових записів поштових скриньок, шо є інформацією з обмеженим доступом, яка створена та захищена відповідно до вимог чинного законодавства.

Зокрема, засуджений здійснив несанкціоноване втручання в роботу облікових записів 12 відомих мережевих поштових сервісів.

Вироком суду йому призначено покарання у виді 1 року і 6 місяців позбавлення волі зі встановленням іспитового строку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *