ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба розповів, що саме країни НАТО нададуть Україні для захисту та енергетики

Ольга Денисяка

|

Країни НАТО готові надати України зброю для захисту та енергетичне обладнання для відновлення інфраструктури. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 30 листопада в Бухаресті після зустрічі очільників зовнішньополітичних відомств країн НАТО, передає Радіо Свобода.

«Ідеться і про надання артилерії, і броньованих машин… Нові снаряди – це з такого найбільшого, що було озвучено, ну і ми не рахуємо там різні важливі, але дрібніші речі на кшталт патронів, гранат і всього іншого», – сказав Кулеба.

Окрема тема обговорень, за даними міністра, – це «максимальне пришвидшення» надання Україні систем протиповітряної оборони (ППО).

«Велика історія – це «Патріоти» (сучасна система ППО Patriot американського виробництва, яку Польща пропонує передати Україні з Німеччини – ред.), тут рішення поки що немає, але ми зацікавлені в отриманні тієї системи, яку німці запропонували Польщі, і цю тему я сьогодні обговорював з державним секретарем США, завтра буду обговорювати з міністром закордонних справ Німеччини», – відзначив Дмитро Кулеба.

Також, за словами українського міністра, партнери України провели «максимальну мобілізацію» ймовірної допомоги в енергетичній сфері – ідеться про постачання генераторів і трансформаторів для виживання цивільної інфраструктури на тлі російських ракетних ударів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *