ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі комуніст передавав дані про ППО російському «журналісту»

Наталя Дуляба

|

В Одесі затримали прихильника комунізму, який «зливав» інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ та систем протиповітряної оборони російському «журналісту». Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Встановлено, що російські спецслужби завербували одесита після повномасштабного вторгнення РФ. Він збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ на півдні України та в Києві. Насамперед зловмисник намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ.

Отримані дані російський агент передавав у Telegram своєму «зв’язковому». Ним виявився завербований ФСБ представник прокремлівського інформагентства Бел.ru, яке знаходиться у Білгородській області РФ.

Російські війська надані відомості планували застосувати для підготовки прицільних ракетних ударів по українських військових об’єктах.

Під час обшуків за місцем проживання зрадника правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії РФ.

Фігуранту вже оголосили підозру, суд помістив його під варту.

Наразі триває слідство, правоохоронці встановлюють можливу причетність інших осіб до такої протиправної роботи на ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *